Szkło: wysoka szklanka do drinków LONG
Technika: budowanie w szkle / BUILD
Dekoracja: suszona limonka
Składniki: 40 ml Rum, 20 ml sok z limonki, 3 krople Angostura bitters, Top up Kombucha by Laurent Vibrant Ginger
Sposób przygotowania: Do wysokiej szklanki typu long wsyp kości lodu i wlej porcję rumu. Następnie wyciśnij świeżą limonkę i uzupełninj Kombucha by Laurent Vibrant Ginger. Na sam koniec dodaj 3 krople Angostura Bitters.
Czym jest Angostura Bitters?
Jest to niesamowicie esencjonalny, gorzki likier, którego skład jest jedną z najstaranniej strzeżonych tajemnic branży. Zawiera wyciąg z kory drzewa chinowego, arcydzięgiel lekarski, imbir, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, które są prawnie chronione przez producentów. Stosowana jest jako składnik koktajli – alkoholowych i bezalkoholowych, może być używana również jako przyprawa. Ze względu na koncentrację smaku Angosturę stosuje się w ilościach nie przekraczających kilku kropel.
Sprawdźcie na YouTube
Dariusz Owczarek Pasjonat Barmaństwa, Ekspert Sztuki Flair.
Jeden z najlepszych i najbardziej charyzmatycznych barmanów w Polsce. Właściciel agencji barmańskiej OryginalnyBar.pl . Uczestnik Mistrzostw Świata Barmanów Flair oraz ponad 80 konkursów barmańskich na całym świecie. Uczy jak lepiej i efektowniej przygotować swoje koktajle. Twórca projektu Bądź BARdziej Flair, który ma na celu promocję barmaństwa jako sztuki. Organizator konkursów barmańskich oraz szkoleń dla barmanów. Twórca internetowy. Wielki pasjonat koktajli, który udowadnia, że dzięki swojej pasji można zbudować dochodowy biznes.