Podawane z Pasją – zespół barmanów, którzy pragną ciągle się rozwijać, po to aby zaskakiwać swoich Gości podczas obsługi przyjęć (jeśli organizujecie wesele na terenie Śląska koniecznie skorzystajcie z ich usług!) i w codziennej pracy w lokalu. Ponad 10 lat na rynku, udziały w wielu konkursach, sympozjach i szkoleniach barmańskich – to zajęcia wypełniające ich grafik do cna :). Koktajle dla Nas przygotował Marcin – zdjęcia zostały zrobione w Magazyn – Cocktail Bar Mariacka Katowice – gdzie po ściągnięciu obostrzeń będziecie mogli spotkać go za barem 🙂 z racji tego że lubi niestandardowe połączenia z uśmiechem podszedł do wykorzystania Naszej Kombuchy w swoich kompozycjach! Zdjęcia wykonał Paweł Ludwikowski – fotografia komercyjna, który jest też częścią zespołu Podawane z Pasją!
Bez oporów
4Cl Gin
2Cl likier z czarnego bzu
2Cl syrop orientalny tonic (homemade)
top up kombucha sencha
Orzeźwiający koktajl idelany do sączenia przez cały dzień, z dużą ilością nut orientalnych i kwiatowych.
CalMeNow
4Cl rum jasny
4Cl kordiał melisa (homemade)
10 listków mięty
Shake, przelane do cupete glass i dopełnine kombuchą black lilac
Delikatny, ziołowy, spokojny w smaku. Bardzo odświeżający.
Very Sweet Berries
4Cl Pink Gin
4Cl Whey truskakwowy z różą (homemde)
1Cl Campari
top up Kombucha Acai Berries
Koktajl fajnie smakuje w towarzystwie “pijanych żelek” przygotowanych z różowym ginem, lekka kobieca kompozycja z pazurem… 😉
Irish Maild
6Cl Hyde Irish Whiskey (green)
1,5Cl syrop czarny bez
2Cl sok z limonki
1Cl syrop cukrowy
Zielony ogórek
Top Up Kombucha Green Sencha
Delikatny koktajl typu all day, mocniejszy od pierwszej pozycji, mocno podkreślony smak alkoholu bazowego.
Kardynał Laurent
60 ml Żołądkowa Gorzka Tradycyjna
30 ml sok z limonki
20 ml woda miodowa
2 D. bitters pomarańczowy
Powyższe składniki wstrząsamy w shakerze na kościach lodu i przelewamy do wysokiego szkła. Uzupełniamy kombuchą imbirową (w Naszej szklance około 100 ml) i dopełniamy kostkami lodu. Dekorujemy kolorowym pieprzem i suszoną limonką.
Wild Rose
6Cl Hyde Irish Whiskey (fioletowy)
2Cl sok świeży z limonki
1Cl syrop cukrowy
2 łyżeczki konfitury z dzikiej róży
Shake, cedzimy do cupete glass dopełniamy Kombucha by Laurent Wild Rose. Drink idealny na ciepło i na zimno, co widzicie na drugim zdjęciu, w tym wypadku pomijamy shake i grzejemy w garnku dodając odrobinę wody.