Twoje  zdrowie!

elementy biale 05
Manifest kombucha by laurent

Świat zmierza w kierunku bardziej świadomego stylu życia. Coraz cześciej świętujemy ważne dla nas chwile bez  alkoholu  Zbyt długo polegaliśmy na napojach alkoholowych, aby uczcić wyjątkowe okazje i rozładować stres.

 

My jesteśmy zmianą. 

Dobra jak wino

podwojna

Fermentujemy na dębie, buku i drzewie czereśni aby osiągać niepowtarzalną naturę naszej kombuchy.

Produkcja naturalnie fermentowanej kombuchy to nie jest wyścig z czasem. To sztuka odzwierciedlenia tego, co daje nam natura. Najlepszym tego dowodem są nasze linie kombuchy, zrodzone z pasji do zdrowia i celebrowania życia.

Szampańska

Słodycz dojrzałych winogron oraz kontrastowość bogatego w taniny dębu uwiodą Twoje zmysły. Szampańska kombucha jest dla tych, którzy kochają charakterystyczny smak owoców, a dzięki fermentacji na dębie można wyczuć nuty wanilii oraz wiciokrzewu. Doskonale uzupełni dania kuchni azjatyckiej.
Odważna i wyjątkowa zarazem. Smak będący połączeniem fermentacji na płatkach dębu z dodatkiem czekolady. Rozkoszuj się nutami afrodyzjaków, jakimi jest wanilia, goździki oraz gałka muszkatołowa. Ciesz się wyjątkowym owocem naszej wyobraźni.

Grapevine

Inspirowane Pet- Nat em

elements na czeresni

Świeża, naturalna, z lokalnych składników i o radosnym charakterze.
Te słowa opisują nie tylko naszą Kombuchę, ale także wina typu Pet-Nat (petillant-naturel), czyli musujące trunki, które powstały metodą
tradycyjną, z powtórną fermentacją w butelce i ze szczególna dbałością o ekologię. Stworzyliśmy zupełnie nową klasę kombuchy inspirowaną światem win naturalnych i opartą na starannej kompozycji lokalnych ziół.
Uwodzi kwiatowym aromatem, zniewala wyjątkowym, ziołowym smakiem, stanowi źródło nieznanych dotychczas doświadczeń smakowych.

,,Zwykli ludzie mogą robić wielkie rzeczy” – Julio Butterfly Hill

Kusząca niecodziennym, cytrusowym smakiem werbena cytrynowa tworzy idealne połączenie z wyrazistą miętą pieprzową. Zaskakująco świeża, niespotykana, po prostu inna. Ten orzeźwiający bukiet dopełniany jest dodatkowo fermentacją na drzewie czereśni.    

Poczuj energię kombuchy

„Otwórz butelkę! Obudź przyjazne bakterie i drożdże. Twoje ciało i umysł poczuje energię prawdziwej Kombuchy, która od najdawniejszych czasów pobudza Japończyków i całą Azję. Probiotyki, aminokwasy i antyoksydanty – w tym magicznym płynie jest cała masa zdrowia. Chcę Ci powiedzieć, że nasza kombucha ma niską zawartość cukru i kalorii, co czyni ją świetną opcją dla tych, którzy dbają o dietę.” – Laurent De Bremaeker
Klasyczny smak naszej kombuchy powstał na bazie zielonej herbaty Sencha, która ma lecznicze właściwości dla naszego organizmu. Naturalna Healthy Sencha przywraca ciału naturalną równowagę oraz dobre samopoczucie.
Bądź zdrowszą wersją siebie. Rozkoszuj się delikatnym smakiem kwiatów czarnego bzu oraz energią naturalnie fermentowanej ekologicznej herbaty Sencha oraz Oolong. Dyskretna kwasowość kombuchy połączona z orzechową - karmelową nutą herbat i podkreślona kwiatem czarnego bzu tworzy wyjątkowo przyjemny bukiet.
Rozsmakuj się w naszym najbardziej orzeźwiającym i szalonym smaku z nutą owocowej słodyczy. Naturalne dodatki tworzą cukierkowy smak, który harmonijnie współgra z kwasowością kombuchy. Naturalnie musująca stanowi najlepszy wybór, jakiego możesz dokonać.
Współpraca b2b

Jesteśmy grupą osób, które postanowiły uwolnić się od tradycyjnych norm spożywania alkoholu podczas uroczystości i w życiu codziennym.


„Oferujemy Ci współpracę, ponieważ jesteśmy przekonani, że twoim klientom przypadnie do gustu naturalnie fermentowana i wyjątkowa w smaku Kombucha. W końcu dzielenie się z ludźmi dobrą, i przede wszystkim zdrową energią, to satysfakcja zarówno dla Ciebie, jak również i dla nas. Czekamy na Twój telefon.” – Agata Chmielewska, kreatorka marki

#kombuchabylaurent

Podziel się z nami swoją podróżą po smakach i aromatach Kombuchy by Laurent na mapach googla oraz kanałach Instagram i Facebook. Opowiedz nam o swoich doświadczeniach degustacyjnych. Jesteśmy ciekawi zarówno Twojej opinii jak również Twojej historii dlaczego pijesz kombuche.

Kombucha od kuchni

LEGENDA

Kombucha wywodzi się ze wschodnich Chin i znana jest od ponad 2000 lat. Według legendy nazwa napoju pochodzi od koreańskiego medyka Kombu, który uzdrowił Cesarza Japonii za pomocą sfermentowanej herbaty (Cha).

KOMBUCHA

Uważana jest za eliksir zdrowia, herbatę długowieczności lub po prostu smaczny i zdrowy napój. Kombucha wspiera Twoje ciało i układ odpornościowy, a kiedy twoje ciało jest w równowadze, Ty naturalnie czujesz się lepiej.

CUKIER
Każda kombucha na świecie powstaje na bazie cukru, ale my stosujemy tylko ekologiczny, surowy cukier w niezbędnej dla procesu ilości.
SCOBY
Środowiskiem naszej pracy jest złożony ekosystemem mikroorganizmów scoby (grzybka herbacianego), którego działanie przyczynia się do zbilansowanej kwasowości i poziomu słodyczy, smaku, zapachu oraz klarowności. Każda grupa  tych mikroorganizmów ma swoje zadanie do zrealizowania, dzięki czemu otrzymujemy napój pełen dobroczynnych składników.
PRODUKCJA
Dążymy w 100% do ekologicznej produkcji, którą stawiamy w centrum naszej uwagi. Nieustannie poszukujemy tylko lokalnych i europejskich surowców o właściwościach prozdrowotnych. Zawsze myślimy o środowisku i ograniczaniu śladu węglowego. Najważniejszym kierunkiem naszego rozwoju jest produkcja z ziół, kwiatów, korzeni i przypraw. Nie dodajemy CO2 bo stawiamy na naturalne bąbelki, które budują równowagę naszej kombuchy.