• SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
Image Not Found On Media Library
Type and hit ENTER
Image Not Found On Media Library
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English

Image Not Found On Media Library
Image Not Found On Media Library
cart
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
  • 0,00 złcart
LIFESTYLE

FERMENT W TWOJEJ DIECIE

2 lutego 2020

JAK W 5 PROSTYCH KROKACH  WPROWADZIĆ FERMENTOWANĄ ŻYWNOŚĆ DO SWOJEJ DIETY?

Najprościej jest zacząć od produktów, które mają przyjemny smak i zawsze możesz je mieć pod ręką. Takim produktem z pewnością jest butelka Kombuchy by Laurent. To na dobry początek. Poniżej przedstawiamy jednak kilka dodatkowych propozycji które warto wprowadzić do swojej codziennej diety. To ona ma bowiem wpływ na kondycję i pracę naszych jelit.

1) Kombucha: sfermentowana herbata, którą możesz kupić w sklepach, restauracjach i barach, lub za pośrednictwem naszej strony http://www.kombuchabylaurent.pl 

2) Kapusta kiszona: sfermentowana kapusta którą bez problemu znajdziesz w chłodni niemal w każdym sklepie. Dobrze jest wybierać tą bez dodatku octu. Jedz ją razem z jajkami, ryżem, warzywami gotowanymi na parze oraz burgerami.  Warto również wykorzystywać sok z kapusty jako dodatek do sosów sałatkowych, zup lub sosów.

3) Niepasteryzowany ocet jabłkowy: doskonały dodatek do sosów sałatkowych oraz dipów. Ocet jabłkowy wprowadzony do diety obniża również ryzyko choroby niedokrwiennej serca i wspomaga trawienie. 10-20 ml spożywane kilka minut przed posiłkiem stymuluje soki trawienne oraz maksymalizuje trawienie.

4) Niepasteryzowane ogórki bez octu: bez problemu znajdziesz je w chłodni na terenie każdego sklepu spożywczego, Doskonały składnik burgerów oraz kanapek, ale sam w sobie również świetnie smakuje.

5) Warto się również zastanowić, czy kultura, z której się wywodzisz, uwzględnia w swojej kuchni sfermentowaną żywność? W polskiej kuchni sfermentowana żywność nikomu nie jest obca ponieważ jest ona obecna w rodzimych potrawach od zarania dziejów. Dostępność tego typu produktów w restauracjach oraz sklepach sprawia, że Polska to jedno z tych miejsc na świecie, w którym nie trudno jest utrzymać zdrową dietę wzbogaconą o sfermenotwaną żywność.Zresztą kto z nas nie pamięta tradycyjnych, polskich obiadów przygotowanych przez rodziców czy też dziadków?

Warto mieć na uwadze, aby urozmaicanie swojej diety w kiszonki zaczynać od niedużych porcji, które z czasem można zwiększać. Zbyt gwałtowne wprowadzanie kiszonek do codziennej diety może spowodować wzrost gazów, a co za tym idzie, wzdęcia. Powyższy plan warto zatem wprowadzać w życie małymi krokami.

2 lutego 2020

Powiązane Posty

Przeczytaj również
LIFESTYLE

WESOŁYCH ŚWIĄT

23 grudnia 2019

Wesołych Świat!!! Święta to przede wszystkim miłość, rodzina i … kombucha 🙂 Czy czegoś brakuje? O nie.. To …

CZYTAJ WIĘCEJ
23 grudnia 2019
LIFESTYLE

Sposób na sfermentowaną żywność w Waszej diecie

8 czerwca 2020

5 Łatwych sposobów na rozpoczęcie spożywania sfermentowanej żywności Sandor Katz to ojciec chrzestny fermentacji. Opisuje on sfermentowaną żywność …

CZYTAJ WIĘCEJ
8 czerwca 2020
LIFESTYLE

WINTER&KOMBUCHA

9 grudnia 2019

Kombucha może Ci pomóc zimą, oto 5 sposobów! Wszyscy wiemy, że zima może być trudna … ale nie …

CZYTAJ WIĘCEJ
9 grudnia 2019
PACKSHOTY
POBIERZ
Najnowsze wpisy
  • Co Nam się udało…
    10 stycznia 2023

    Miniony rok dostarczył nam wszystkiego po trochu: radości, satysfakcji i dumy. Było dużo starań …

  • Krótko o naszym podejściu do kombuchy
    24 października 2022

    Na początek tygodnia krótko o naszym podejściu do kombuchy. Fakt, na rynku znajdziecie coraz nowsze …

  • Magia w czystej postaci
    20 października 2022

    Oprócz tego, że kombuchę fermentujemy w kociołkach (fermentorach) to nasz zespół można porównać do …

  • Szarlatan dr inż. Hubert Antolak
    18 października 2022

    Musicie go poznać, dołączył do naszego zespołu Szarlatan dr inż. Hubert Antolak. Odprawia czarną …

  • Jak wywieramy ekologiczny wpływ na świat?
    10 sierpnia 2022

    Jesteśmy dumni z faktu, że stanowimy “świadomą markę pod względem ekologii”. Co to konkretnie …

#kombuchabylaurent
Tagi
drinks Kombucha napój funkcjonalny zdrowa żwyność
Image Not Found On Media Library
KOMBUCHA by Laurent to misja stworzenia najsmaczniejszej kombuchy o najwyższej jakości. Chcemy zadbać o przywrócenie Ci równowagi, zdrowia i prawdziwej mocy, tak abyś poczuł się najszczęśliwszą i najzdrowszą wersją siebie.

ŚLEDŹ NAS

INSPIROWANE ŚWIATEM WIN
  • PLATINIUM
  • GRAPEVINE
  • SZAMPAŃSKA
POCZUJ ENERGIĘ KOMBUCHY
  • SHARE LOVE WILD ROSE
  • RHUBARB JUICE LIFE
  • Healthy Sencha
  • Vibrant Ginger
  • Fun & fit acai berries
  • Body detox elderflower
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
Regulamin Polityka prywatności Płatności Dostawa Reklamacje i zwroty  
Realizacja: Kreujemy Internet
FERMENT W TWOJEJ DIECIE - Kombucha by Laurent