Kombucha by Laurent – nasza receptura.
Przez wieki, miliony ludzi na całym świecie cieszyły i cieszą się z Kombuchy, ale wiele osób zastanawia się jak powstaje Kombucha. Dla każdego, kto ma celiakię lub wrażliwość na gluten, wiedza o tym, czy produkt zawiera gluten, ma kluczowe znaczenie. Dlatego często pytamy: „Czy kombucha jest bezglutenowa?” Chociaż nie możemy mówić za każdą Kombuchą na rynku lub o Kombuchy z domowej kuchni, to z pewnością możemy jednoznacznie stwierdzić, że Kombucha marki Laurent jest w 100% bezglutenowa. Nie chodzi o to, że usuwamy gluten lub znajdujemy specjalny sposób na zrobienie kombuchy bez glutenu. Po prostu dlatego, że tworzymy naszą kombuchę z organicznych liści herbaty, z których żaden nie zawiera glutenu. Nie używamy żadnych ziaren w naszej Kombuchy. Po prostu wspaniałe, organiczne liście herbaty zebrane ręcznie od naszych lokalnych dostawców z całego świata. W zależności od naparu dodajemy różnorodne organiczne zioła, przyprawy, owoce i kwiaty, aby nadać naszej kombucha wyjątkowy, czysty i orzeźwiający smak.
Gluten free 👍