Kombucha, czyli fermentowany napój herbaciany.
- Sencha
- Acai Berries
- Ginger
- Black Lilac
Kombucha jest najszybciej rosnącą kategorią produktów w branży napojów fermentowanych i jest opisywana jako eliksir zdrowia. Kombucha wpisuje się w obecny trend świadomego spożywania zdrowej żywności. Trendy konsumenckie napędzają popyt i zmieniają zachowania. Najsilniejszym z nich na dzisiejszym rynku jest poczucie chęci spożywania zdrowych składników, które są „naturalnie funkcjonalne”. To kluczowy czynnik napędzający większość innowacji w kierunku zdrowszej żywności i napojów. BevNet poinformował w 2016 r., że gazowane napoje bezalkoholowe znajdują się w połowie pięcioletniego spadku, ale naturalne i funkcjonalne napoje powinny spodziewać się 40-procentowego wzrostu w branży. Sprzedaż probiotyków i sfermentowanej żywności oraz napojów rośnie w Europie, ale wciąż jesteśmy za USA, bowiem wiele uznanych marek Kombucha, takich jak: GT’s, Brew Dr., Humm, Kevita itp. dystrybuuje w całym kraju. Lista europejskich producentów Kombuchy szybko rośnie. Wiele z nich wciąż znajduje się w fazie rozruchu i niedawno zamieniło swoją domową kuchnię do parzenia na profesjonalny mikrobrowar.
Kombucha By Laurent na rynku napojów Kombucha dąży do bycia jednym z głównych dystrybutorów w Europie. Autentyczna marka z czarującą historią i bardzo mocną wizją. Stworzona w Żywa Kuchnia, całkowicie spontanicznie i wyłącznie z zamiłowania do produktu. Kombucha by Laurent, skupia się na naturalnej i wegańskiej, ale również surowej i ekologicznej Kombucha.
Nasza misja
Naszą misją jest, aby starać się być rynkowym przykładem nowej generacji marek napojów. Szczególnie przemawiając do pokolenia millenialsów w poszukiwaniu zdrowych produktów i bogatych wartości odżywczych. Kombucha Laurenta buduje relacje z odbiorcą poprzez pasję do zdrowego życia, dobrej kondycji, muzyki i odpowiedzialność w dbałości o naszą planetę. Wierzymy, że na rynku, na którym codziennie pojawia się wielu nowych dystrybutorów w branży, tylko ci z prawdziwą marką, jak Kombucha by Laurent, wywrą długotrwały pozytywny wpływ i będą się rozwijać jako marka! Weź więc z półki butelkę Kombuchy by Laurenta i posmakuj, o co chodzi w tym tajemniczym eliksirze.
Jakie są zalety picia kombuchy?
Picie Kombucha ma wiele zalet i z tego powodu zaczęliśmy ją produkować. Nie tylko dlatego, że uwielbiamy tę iskrzącą się smakowitość, ale też przynosi ona wiele korzyści zdrowotnych. Chcemy stworzyć produkt do dzielenia się z ludźmi. Kombucha by Laurent dzięki dłuższemu niż zwykle procesowi fermentacji jest bogatsza w smaku i właściowościach zdrowotnych. Z uwagi na ten fakt nasz eliksir jest taki pyszny i pełny probiotyków (bakterie przyjazne jelitom), a zatem wzmacnia układ odpornościowy i poprawia trawienie. Kombucha jest bogata w witaminy B i wspiera równowagę poziom cukru we krwi, ale działa również na stawy i odbudowę tkanki łącznej. Zwalcza zakażenia drożdżakami i pasożytami, więc jej spożywanie działa korzystnie. Pamiętajcie, że też rewitalizuje stan skóry więc wpływa na Wasz wygląd. Zwiększa metabolizm, redukuje kamienie nerkowe i jest dobra przy bólach głowy i migrenach. Zwiększa energię, a przy tym odtruwa wątrobę.
Polecamy zdecydowanie Kombucha By Laurent:)