Jak smakuje kombucha (By Laurent)?
Cóż, to bardzo łatwa odpowiedź…PYSZNE!
Próbowanie nowych rzeczy może być zastraszające – większość z nas ma tendencję do rezygnacji z próbowanie nowego jedzenia lub napoju. To jest całkowicie normalne! Ze względu na ten artykuł zamierzamy zbadać, jak smakuje kombucha, i mam nadzieję, że nie będziesz się już wahać, aby spróbować tego pysznego i zdrowego napoju. Gdy spróbujesz Kombuchy by Laurent, będzie ona prawdopodobnie lepsza z każdym łykiem i wrócisz po więcej!
Napój jest klasycznie cierpki, lekko słodki i cudownie szampański. Można dodawać naturalne smaki, a w zależności od mieszanki składników Kombucha może przyjmować nuty kwiatowe, korzenne, zielne, a nawet owocowe. Dzięki procesowi fermentacji kombuchy, a zwłaszcza naszej unikalnej receptury przygotowanej przez Laurenta, przyjazne bakterie, drożdże i enzymy (inaczej probiotyki) jedzą cukier w słodkiej herbacie i zamieniają go w smaczną, lekko szampanową, kombucha.
Wejdźmy do kuchni i zrób Organiczne Ginger Spice Cookies z Kombuchą Laurenta 🙂 !!!
Oto przepis! Łagodne i niesamowite jest łączenie zdrowego probiotyku w ten sposób.
Przygotowanie: 15 minut
Piec: 10 minut
Wydajność: 20 porcji
Składniki:
Ciasteczka:
● 3 szklanki ulubionej mieszanki ciasteczek z piernika
● 1/2 szklanki masła (zimne i pokrojone w kostkę)
● 3 łyżki stołowe Ginger Kombucha By Laurent
Dodatki:
● 1 szklanka organicznego cukru pudru
● 1 łyżka wody
● 1 opakowanie naturalnego barwnika pomarańczowego + 1 pakiet naturalnego barwnika różowego
● 2 opakowanie naturalnego zielonego barwnika (
● 1 opakowanie w kolorze naturalnego niebieskiego barwnika
● 1 pakiet kolorów Naturalny żółty barwnik
● 2 łyżki ekologicznych posypek świątecznych
Kierunki:
Na ciastka:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 C. W mikserze rozpocznij ubijanie masła, aż powstanie gęsta, puszysta konsystencja. Powoli dodaj Kombucha by Laurent i ubijaj, aż będzie luźno połączona(konsystencja powinna wyglądać podobnie do twarogu).
2. Powoli rozpocznij dodawanie ulubionejmieszanki pierników, 1 szklanka na raz. Ubijaj, aż powstanie ciasto i odsuń od boków miski. Wyjmij ciasto z miksera i delikatnie ugniataj. Zawiń ciasto w materiał i włóż do zamrażarki na około 20 minut.
3. Po 20 minutach wyjmij ciasto z zamrażarki i umieść na dobrze posypanej mąką powierzchni.
4. Poklep mąkę wszystkie boki ciasta i zacznij rozwałkować do grubości około 6 mm. Weź swoje foremki do ciastek i delikatnie dociśnij do ciasta. Połóż wycięte ciasteczkana i piecz przez 10-13 minut w temperaturze 180C. Pozostaw do ostygnięcia przed dekorowaniem.
5. W średniej misce połącz cukier puder i wodę. Następnie podziel na 6 misek, abyś mógł użyć kolorów, które lubisz. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu dodaj kolory do misek. Proszę zostaw jedną miskę z białym lukrem. Umieść lukierw różnych workach do szprycowania i zacznij dekorować ciasteczka. Powtórz dla wszystkich ciasteczek.
Zalecamy wypicie pozostałej Kombuchy;) hura! Dużo z okazji nadchodzących świat !!! Kombucha by Laurent Team !!