Kombucha
Znany ludzkości od stuleci, dziś coraz bardziej zyskuje na popularności. To jeden z najbogatszych i najbardziej aktywnych napojów bakteryjnych na rynku, do tego naprawdę smaczny. Tym, co wyróżnia Kombucha By Laurent, jest metoda jej wytwarzania. Naszym motywem do stworzenia kombuchy było prawdziwe zamiłowanie do tego herbacianego napoju. Pasjonujemy się zdrową, żywą kuchnią, która stanowi podstawę produkcji kombuchy by Laurent. Bycie wyspecjalizowanym, certyfikowanym dietetykiem integracyjnym i specjalistą od detoksykacji, przygotowującym kombuchę, wydawało się kolejnym, właściwym krokiem.
- Pij kombucha by Laurent
Skąd pomysł na własną kombuchę?
Nasza kombucha powstała w oparciu o obszerną wiedzę na temat funkcjonowania organizmu człowieka, oraz wieloletnie badania w zakresie detoksykacji, odżywiania i prawidłowej pracy organizmu. Laurent, który jest twarzą i twórcą naszej kombuchy by Laurent, jest prawdziwym zwolennikiem teorii, że jedzenie jest żywe i zawiera w sobie życiową siłę (energię). Wierzy, że im więcej energii znajduje się w twoim jedzeniu lub napojach, tym czujesz się zdrowszy, bardziej zrównoważony, silniejszy i wolny od chorób. Wszystkie te elementy zawiera Kombucha firmy Laurent. Życiowa siła, wysoka energia i zdrowe odżywianie – to jest nasz główny cel, który przyświeca nam podczas tworzenia naszej kombuchy. Dlatego też używamy wyłącznie produktów ekologicznych, naturalnych i nieprzetworzonych. W naszej kombuchy składniki, których używamy do produkcji, pochodzą z ekologicznych upraw i są oczywiście w 100% naturalne. A są to elementy świeżych kwiatów, jagód, przypraw, owoców itp. Tylko w ten sposób osiągany jest najwyższy poziom odżywienia i równowagi.
Początek naszej kombuchy…
Początek naszej kombuchy miał miejsce na zapleczu restauracji „Żywa Kuchnia”, której Laurent jest szefem kuchni i założycielem. Produkt ten powstał w oparciu o koncepcję zakładającą wypełnianie pożywienia siłą życiową i energią. Ta restauracja to jedyny tego typu obiekt w Polsce. Na początku Laurent przygotowywał kombuchę tylko dla siebie, aby utrzymać nawodnienie organizmu na właściwym poziomie, i móc pracować przez 16 godzin w kuchni. Ale kiedy lokal odwiedzali zaprzyjaźnieni goście, dzielił się z nimi kieliszkiem kombuchy. Degustującym gościom napój tak bardzo przypadł do gustu, że produkcja zaczęła rosnąć. Kombucha szybko przekształciła się w markę z prawdziwą fabryką, i obecnie jest jedną z wiodących marek kombuchy w Polsce! Pijąc Kombucha by Laurent pijesz przygodę, prawdziwe zdrowie, czystą siłę życiową i energię! Jest to napój bezsprzecznie wyjątkowy.
- Body detox Black Lilac