• SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
Image Not Found On Media Library
Type and hit ENTER
Image Not Found On Media Library
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English

Image Not Found On Media Library
Image Not Found On Media Library
cart
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
  • 0,00 złcart
LIFESTYLE

Nowy eksperyment z dressingiem

30 marca 2021

Wypróbuj własny smak kombuchy, używając jednego z naszych smaków Kombucha by Laurent

Składniki:

2 łyżki stołowe startej skórki pomarańczy, 2 wyciśnięte pomarańcze, 1 łyżeczka brązowego cukru, 1 Kombucha by laurent Black Lilac

Potrzebne będą:

1 szklany zamykany słoik lub butelka

Przygotowanie:

  1. W zamykanej butelce umieść startą skórkę z pomarańczy.
  2. Następnie dopełnij ją Kombuchą z czarnego bzu i pozostałymi składnikami, pozostawiając 1 cm wolnej przestrzeni na górze.
  3. Zamknij butelkę i pozwól kombuchy zacząć fermentować w temperaturze pokojowej przez 2–4 dni. Codziennie otwieraj i zamykaj aby zmniejszyć ciśnienie.
  4. Gdy osiągniesz pożądany poziom nasycenia smaku i dwutlenku węgla, przecedź kombuchę do świeżej butelki za pomocą sitka i lejka, a następnie włóż do lodówki.

Spróbuj dodać do sałatki napój Kombucha by Laurent!

 

Musisz wiedzieć, że jest wiele rzeczy, które możesz zrobić z Kombuchą. W ciągu ostatnich 5 lat Laurent warzył Kombuchę – wciąż eksperymentuje. Jednym z najłatwiejszych sposobów włączenia większej ilości Kombuchy do diety jest zrobienie super prostego sosu sałatkowego Kombucha.

W okresie dorastania rodzice Laurenta zawsze mieli najpiękniejszy ogród. Laurent jako szef kuchni wybierał to, czego potrzebował do sałatek. Zawsze robił najsmaczniejszy sos z oliwy i octu. Prosty i pyszny – do dziś jest jego ulubionym sosem sałatkowym.

Jakie to proste, zapytasz. Oliwa z oliwek, ocet z czerwonego wina, sól koszerna, sól himalajska i świeżo zmielona papryka. Otóż to. Żadnych proporci, żadnych szczegółów, tylko tyle. Twój prosty, codzienny dressing z oliwy i octu, a zarazem doskonały i niesamowity.

Co to ma wspólnego z Kombuchą dodaną do Twojej sałatki? Otóż Kombucha i ocet z czerwonego wina są trochę jak kuzyni i ze względu na to – tak ich nazywamy. Mają kilka cech wspólnych, głównie kwaśny charakter. Chociaż są bardzo różne, to kwaśny aspekt oznacza, że będą działać podobnie.

Ten klasyczny przepis na oliwę z octem może bardzo szybko stać się dressingiem z kombuchy poprzez zastąpienie całości lub części octu z czerwonego wina na kombuchę. Żadnych proporcji, żadnych szczegółów, tylko to. Każdy smak Kombuchy jest świetny. Jeśli masz ochotę podnieść poprzeczkę, pobaw się świeżą kurkumą, cytryną, lub czymkolwiek, co przyjdzie Ci do głowy.

Nasze ulubione sosy sałatkowe są wykonane z jagód acai lub z dodatkiem  imbirowej Kombuchy by Laurent, ale możesz użyć dowolnego z nich… zależy, na który będziesz mieć ochotę!

Cały zespół Kombucha by Laurent życzy smacznego!

 

30 marca 2021

Powiązane Posty

Przeczytaj również
LIFESTYLE

Lubisz Kombucha?

31 lipca 2020

Niektórzy ludzie uwielbiają kombuche, a niektórzy muszą nauczyć się jak ją pić. Którym z nich jesteś? Kombucha – …

CZYTAJ WIĘCEJ
31 lipca 2020
LIFESTYLE

Kombucha BODY DETOX

10 lutego 2020

Czy możesz schudnąć pijąc Kombuchę?  Picie Kombuchy może pomóc Tobie i Twojej rodzinie w utrzymaniu zdrowego stylu życia. …

CZYTAJ WIĘCEJ
10 lutego 2020
LIFESTYLE

Magia w czystej postaci

20 października 2022

Oprócz tego, że kombuchę fermentujemy w kociołkach (fermentorach) to nasz zespół można porównać do kociołka, ale Panoramixa. Kto …

CZYTAJ WIĘCEJ
20 października 2022
PACKSHOTY
POBIERZ
Najnowsze wpisy
  • Co Nam się udało…
    10 stycznia 2023

    Miniony rok dostarczył nam wszystkiego po trochu: radości, satysfakcji i dumy. Było dużo starań …

  • Krótko o naszym podejściu do kombuchy
    24 października 2022

    Na początek tygodnia krótko o naszym podejściu do kombuchy. Fakt, na rynku znajdziecie coraz nowsze …

  • Magia w czystej postaci
    20 października 2022

    Oprócz tego, że kombuchę fermentujemy w kociołkach (fermentorach) to nasz zespół można porównać do …

  • Szarlatan dr inż. Hubert Antolak
    18 października 2022

    Musicie go poznać, dołączył do naszego zespołu Szarlatan dr inż. Hubert Antolak. Odprawia czarną …

  • Jak wywieramy ekologiczny wpływ na świat?
    10 sierpnia 2022

    Jesteśmy dumni z faktu, że stanowimy “świadomą markę pod względem ekologii”. Co to konkretnie …

#kombuchabylaurent
Tagi
drinks Kombucha napój funkcjonalny zdrowa żwyność
Image Not Found On Media Library
KOMBUCHA by Laurent to misja stworzenia najsmaczniejszej kombuchy o najwyższej jakości. Chcemy zadbać o przywrócenie Ci równowagi, zdrowia i prawdziwej mocy, tak abyś poczuł się najszczęśliwszą i najzdrowszą wersją siebie.

ŚLEDŹ NAS

INSPIROWANE ŚWIATEM WIN
  • PLATINIUM
  • GRAPEVINE
  • SZAMPAŃSKA
POCZUJ ENERGIĘ KOMBUCHY
  • SHARE LOVE WILD ROSE
  • RHUBARB JUICE LIFE
  • Healthy Sencha
  • Vibrant Ginger
  • Fun & fit acai berries
  • Body detox elderflower
  • SZAMPAŃSKA
  • GRAPEVINE
  • PLATINIUM
  • KEGI
  • KOMBUCHA
  • LAURENT
  • LIFESTYLE
  • KONTAKT
  • B2B
  • SKLEP
  • English
Regulamin Polityka prywatności Płatności Dostawa Reklamacje i zwroty  
Realizacja: Kreujemy Internet
Nowy eksperyment z dressingiem - Kombucha by Laurent