Pączki Kokosowo-Cytrynowe (BEZ MĄKI)
Podobnie jak warzenie własnej kombuchy, gotowanie i pieczenie dla siebie możesz mieć nieskończone korzyści – to jest świetne dla umysłu, ciała i duszy: całe twoje ja! Stawanie się „Najlepszym Ja” każdego dnia wymaga zarówno treningu umysłowego, jak i fizycznego, myślenie z nastawieniem pozytywnym, ćwiczenie ciała w celu poprawy jakość życia i napędzanie Twojej podróży wspaniałym jedzeniem. Tak naprawdę wszystko zaczyna się od wewnątrz: to, jak odżywiamy się w ciągu dnia, ma odzwierciedlenie we wszystkich aspektach życia!
Pączki, które Wam proponujemy mają po 114 kalorii i smakują jak esencja wiosny!
Smak cytryny i kokosa lśni w tej bezmącznej, przyjaznej dla trawienia recepturze! Dla zabawy (w Kombucha by Laurent chodzi o zabawę !!) uwielbiamy porównywać wartości odżywcze wersji komercyjnych z wersją domowej roboty: domowy kokosowo-cytrynowy pączek (na 9 sztuk) 114 kalorii, 4,3 g tłuszczu; 14,7 g węglowodanów (11,3 g cukru), 4,5 g białka 😊 Całkowity czas pracy : 30 minut
SKŁADNIKI
1/2 szklanki mąki kokosowej, przesianej; 1/2 szklanki cukru kokosowego; 5 jajek; 2 łyżki niesłodzonego wiórków kokosowych; 1 łyżka ekstraktu waniliowego; Sok z dwóch cytryn + ich skórka; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; szczypta soli; dodatkowa skórka z orzecha kokosowego i cytryny do dekoracji.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1) Rozgrzej piekarnik do 350 °
2) Spryskaj patelnię do pączków nieprzywierającym sprayem lub delikatnie nasmaruj olejem kokosowym
3) W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką lub łopatką.
4) Używając komercyjnego pipera LUB domowej roboty. Aby zrobić domowej roboty piper do pączków, po prostu wciśnij woreczek strunowy do słoika i złóż otwór torebki nad słoikiem. Wypełnij ciastem, wyjmij ze słoika i przekręć górę! Odetnij koniec i gotowe!
5) Rozłóż ciasto równomiernie na dziewięć dołków na pączki.
6) Piecz w temperaturze 350 ° przez 15 minut lub do złotego koloru na wierzchu.
7) Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia, aż patelnia całkowicie ostygnie.
8) Tępym nożem delikatnie wyrównaj wnętrze każdego pączka, wyjmując go z patelni. Umieść na kratce.
9) Aby uzyskać opcjonalną glazurę (nie uwzględnioną w wartościach odżywczych), rozpuść kilka łyżek oleju. Wymieszaj 2 łyżki dowolnego granulowanego słodzika. Przełożyć do miski i maczaj pączki.
10) Posyp wierzch wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
Zespół Kombucha by Laurent życzymy wszystkim niesamowitego lata wypełnionego pożywieniem i paliwem dla umysłu, ciała i duszy!