Aperitif Kombucha
Składniki:
- 90 ml aperol
- 90 ml Kombucha by Laurent Black Lilac
- 60 ml likier czerny bez lub truskawkowy
Sposób przygotowania: wymieszaj wszystko aperol, kombuche i likier w kieliszku do szampana, przyozdób owocami.
Sparkling aperol Kombucha
Składniki:
- 90 ml aperol
- 90 ml Kombucha by Laurent Black Lilac
- 60 ml wody gazowanej
- Pomarańcza i/lub cytryna do ozdoby
Sposób przygotowania: przed wymieszaniem w dzbanku koniecznie schłodzić wodę, aperol i Kombuchę, następnie wymieszać i przyozdobić plastrami cytrusów.
Kombuchagria
Składniki:
- 1 butelka czerwonego wina owocowego
- 5 l Kombucha by Laurent Black Lilac lub Ginger
- 120 ml soku z ananasa
- 2 szklanki miksu owoców (cytryna, limonka, brzoskwinie, pomarańcze, wiśnie, truskawki)
Sposób przygotowania: połącz wino, kombuchę, sok ananasowy i owoce w dużym dzbanku. Najlepiej schłodzić przez noc w lodówce.
Ginger Flavour & Vodka
Składniki:
- Kostki lodu
- wódka
- Kombucha by Laurent Vibrant Ginger
- Mięta
- Cytryna
Sposób przygotowania: napełnij małą szklankę kruszonym lodem. Wlej 1 część wódki i 1 część kombuchy (lub w dowolnej proporcji) 50/50 lub między 30-60 ml wódki i taką samą kombuchę do góry. Dodać kilka gałązek świeżej mięty i plasterek cytryny.
Acai Berry & Ginger Flavour & Vodka
Składniki:
- Kostki lodu
- wódka
- Kombucha by Laurent Vibrant Ginger
- Kombucha by Laurent Acai Berry
- Mięta
- Cytryna
Sposób przygotowania: napełnij małą szklankę kruszonym lodem. Wlej 1 część wódki, 1 część Imbirowej kombuchy i 1 część kombuchy Jagody Acai. 50/50 lub między 30-60 ml wódki i taką samą ilość kombuchy. Dodaj kilka liści mięty i plasterek cytryny.
Ginger Kombucha or Classic
Składniki:
- Malinowy lub jagodowy syrop do wyboru
- 45 ml ginu
- Kombucha by Laurent Ginger lub Sencha
- Kostki lodu
- Maliny i świeża mięta do ozdoby
Sposób przygotowania: aby przygotować koktajl, dodaj 45 ml dżinu i 40 ml syropu malinowego na szklankę o pojemności 300 ml i zamieszaj. Wypełnij szklankę kruszonym lodem, a następnie uzupełnij imbirową lub klasyczną kombuchą by Laurent. Świeża mięta i maliny do ozdoby.

Acai Berry Margharita
Składniki:
- Kostki lodu
- Połowa limonki, pokrojona na 4
- 60 ml tequila
- 15 ml Triple Sec lub Cointreau
- ¼ szklanki jagód (świeże lub mrożone)
- 230 ml Kombucha by Laurent Acai Berry
- Opcjonalnie: sól na szkło
Sposób przyrządzenia: wyciśnij po 1 kawałku limonki do każdej szklanki. Dodaj tequilę i Cointreau lub Triple Sec do shakera wypełnionego lodem i potrząsać. Przelej do szklanek wypełnionych lodem. Dopełnij każdą szklankę Kombucha by Laurent Acai Berry. Udekoruj dodatkowym kawałkiem limonki oraz świeżymi lub mrożonymi jagodami.
Elderflower Kombucha
Składniki:
- 45 ml Ginu
- 85 ml świeżo wyciskanego soku z grejfruta
- 30 ml soku z limonki
- 80 ml Kombucha by Laurent Black Lilac
- ½ lub 1 łyżeczka cukru
- Ś