Kombucha by Laurent jako dressing do Twojej sałatki, ponieważ jest pyszna i zdrowa.
Dlaczego można jej użyć jako dressing? Z uwagi na fakt, że po fermentacji wystarczająco długo Kombucha ma smak “czegoś”, co wygląda i smakuje jak ocet. Dzięki czemu świetnie nadaje się do gotowania i dodawania np. do sałatek. Jest najlepsza, bo zdrowa. Oto przepis, który powinieneś wypróbować podczas przygotowywania następnej sałatki w ten pierwszy weekend maja i we wszystkie kolejne 🙂.
Zrób Vinegrette z Kombuchy.
Wymieszaj następujące składniki: sok z cytryny, nasiona gorczycy, zioła. Połącz po przygotowaniu z 1/4 szklanki kombucha, 3/4 szklanki oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, 1-2 łyżkami miodu, dopraw do smaku solą morską i czarnym pieprzem oraz dodaj 1 łyżeczkę świeżo posiekanej natki pietruszki, ½ drobno posiekaną cebulę, 1 mały kawałek imbiru drobno posiekany. Umieść składniki w szklanej butelce z korkiem. Kombucha – świetna jako zamiennik octu w Twoich ulubionych przepisach na sosy i marynaty. Gotowe 🙂!
- Kombucha by Laurent
- Żywa Kuchnia