Mawiamy, że miłość nie zna granic. W jej obliczu nie liczy się bowiem ani wiek, ani płeć, ani kolor skóry. Płomienne uczucie potrafi nas rozgrzewać nawet w te najbardziej mroźne, zimowe dni. O zakochanych mówimy wtedy, że wręcz promienieją ze szczęścia. Kombucha jest naszym największym darem. Powstała z miłości do zdrowej kuchni i dziś mamy zaszczyt dzielić się nią ze światem.
Dla wielu osób zima pozostaje najmniej lubianą porą roku. Co więcej, zima to krytyczny etap w całorocznym cyklu życia dla większości żywych istot. Nawet w cieplejszym klimacie, gdzie zima bywa symboliczna, wszelkie zmiany ciśnienia powietrza, wilgotności i temperatury wpływają na sposób zachowania się owadów, roślin, zwierząt, a nawet na proces warzenia domowego piwa.
Zdrowe drożdże i bakterie, które wolą wyższą temperaturę, w chłodniejsze dni funkcjonują znacznie wolniej. To dlatego zimą pojawiają się problemy takie jak pleśń, nieprzyjemne smaki i zablokowanie fermentacji.
Z miłością zespół Kombucha By Laurent