Wykwintna Kombucha by Laurent – wyobraź sobie orzeźwiający, musujący kieliszek szampana lub wino musujące…Ale bez kaca!
Delikatny proces, w którym tworzymy nasze 3 smaki, to doskonały i starannie opracowany przepis, w którym Laurent i jego zespół łączą trzy organiczne i ręcznie zbierane liście herbaty, które przywieziono do nas z wiejskich zakątków Chin i Japonii. Warzona z dwóch różnych ziemistych i bogatych w naturalne liście herbat, oolong oraz świeżej organicznej zielonej senchy z okolic Longjing Village w prowincji Zhejiang w Chinach.
To doskonała baza dla tego delikatnego produktu, który ma cechy łagodnego wina musującego. Rzemiosło, z którego korzystamy przy tworzeniu Kombuchy by Laurent, wersji wina musującego (w stylu szampana) sięga XV wieku, kiedy wino było leżakowane, przechowywane i sprzedawane w drewnianych beczkach. Wszystkie nasze 3 smaki: białe winogrono, kwiat czarnego bzu i czekolada zostały poddane fermentacji w dębie. Łączymy dwie starożytne techniki, aby dać Ci to piękne, złożone wino musujące, w stylu kombuchy. Swój charakterystyczny styl zawdzięcza wyjątkowej mieszance organicznych liści herbaty i wyszukanemu procesowi fermentacji. Jeśli pijesz naszą sfermentowaną dębową Kombuchę by Laurent, przypominającą szampana, pijesz symbol elegancji, wyrafinowania, który idealnie pasuje na specjalne okazje, uroczystości czy kolacje w gronie współpracowników lub przyjaciół.