Co powiecie na testy drinków z kombucha??
Nasz zaprzyjaźniony barman Maciej Połujan przesyła Wam mocną dawkę testową 🙂 Próbujcie, smakujcie i testujcie… Zawsze możecie do Nas podesłać wasze zdjęcia drinków i podzielić się wrażeniami smakowymi, nasza kombucha w Waszych drinkach. Piszcie na pij@kombuchabylaurent.pl .
Koktajl Healthy Sencha
Metoda: Stir +Top Up
Szkło: Czarki od herbaty
Garnish : Kandyzowany imbir
Kombucha : Healthy Sencha
Skład: 60ml Wódka infuzowana Lapsangiem, 15ml Lillet Blanc, 40ml kordiał brzoskwiniowy, 60ml Kombucha
Do przygotowania koktajlu potrzebna nam będzie szklanica barmańska, do której wlewamy wszystkie składniki z wyjątkiem kombuchy . Całość zasypujemy lodem i energicznie mieszamy do momentu uzyskania odpowiedniego schłodzenia koktajlu. Naszą miksturę przelewamy do schłodzonych wcześniej czarek od herbaty oraz uzupełniamy Kombuchą . Obok koktajlu umieszczamy kandyzowany imbir jako ozdobę i pasującą przekąskę.
Wódka infuzowana Lapsangiem
100ml wódki, 10g Herbaty Lapsang
Do 100ml wódki dodajemy ok. 10g herbaty Lapsang . Całość odstawiamy na około godzinę, po tym czasie odcedzamy. Nasza wódka nabrała lekkiego wędzonego smaku, który będzie grał świetne tło w naszym koktajlu.
Kordiał brzoskwinia
400g Brzoskwinie, 500ml Wody, 150g Cukru, 200ml Soku z limonki, Zesty z jednej pomarańczy, Szczypta soli
Nasze brzoskwinie obieramy i pozbywamy się pestek. Owoce trzeba pokroić na mniejsze części, wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodajemy szczyptę soli i całość delikatnie gotujemy przez około 5min . Po tym czasie do garnka wrzucamy resztę składników i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Garnek ściągamy z palnika, a całość odstawiamy do momentu wystygnięcia. Po przecedzeniu nasz kordiał gotowy jest do użycia, brzoskwinie, które zostały możesz wykorzystać ponownie podczas pieczenia ciasta.
Koktajl Vibrant ginger
Metoda : Shake+top up
Szkło: Catalina
Garnish : Suszona połówka limonki z palącym sie brązowym cukrem
Kombucha : Vibrant ginger
Skład: 40ml Nalewka malinowa domowej roboty, 30ml Martini Rubino, 15ml Sok z limonki, 10ml Syrop Cukrowy, 1 kropla Amolu, 40ml Kombucha Ginger, Top Up Woda Gazowana/ soda
Wszystkie składniki z wyjątkiem wody gazowanej wlewamy do shakera i mocno wstrząsamy. Całość wylewamy do wysokiej szklanki z lodem. Czasz na przygotowanie ozdoby do naszego koktajlu. Na wysuszoną połówkę z limonki wysyp trochę brązowego cukru i polej go spirytusem lub wysokoprocentowym alkoholem. Umieść garnish na górze naszego drinka i podpal.
Koktajl Black Lilac
Metoda: Build
Szkło: Kieliszek od czerwonego wina
Garnish : Plaster cytryny i rozmaryn
Kombucha : Black Lilac
Skład: 40ml Gin, 10ml Campari, 20ml Chambord/Likier Jeżyna, 15ml Sok z cytryny, 10ml Syrop z kwiatów bzu, Top Up Kombucha
Nasz kieliszek zasypujemy lodem i wlewamy wszystkie składniki. Całość mieszamy i dekorujemy plastrami cytryny oraz rozmarynem, który doda dodatkowego świeżego aromatu.