Type and hit ENTER
213A3260

KOMBUCHA BY LAURENT

Otwórz butelkę! Obudź przyjazne bakterie i drożdże. Twoje ciało i umysł poczują energię prawdziwej Kombuchy, która od najdawniejszych czasów pobudza Japończyków i całą Azję. Probiotyki, aminokwasy, antyoksydanty – w tym magicznym płynie jest cała masa zdrowia. 

Najlepiej smakuje schłodzona. Warzę ją codziennie. Z najlepszych składników. Dla siebie. Dla Ciebie. 

Kombucha wywodzi się ze wschodnich Chin i znana jest od ponad 2000 lat. Wg legendy nazwa napoju pochodzi od koreańskiego medyka Kombu, który uzdrowił Cesarza Japonii za pomocą sfermentowanej herbaty (Cha). Naturalna fermentacja sprawia, że kombucha jest bogata w witaminy i probiotyki. Przyczynia się do poprawy trawienia, zwiększenia odporności i odzyskania naturalnej równowagi w organizmie. To, co dla nas najważniejsze, to tworzenie kombuchy na bazie tylko najlepszych i naturalnych składników z ekologicznych upraw. Nie znajdziesz tu żadnych E lub dziwnych liczb!

Kombucha to napój na bazie herbaty, który powstaje w procesie fermentacji. Fermentacja zachodzi, gdy przyjazne bakterie, drożdże i enzymy (inaczej probiotyki) konsumują cukier zawarty w słodkiej herbacie. Każda kombucha na świecie powstaje na bazie cukru, ale my stosujemy tylko ekologiczny, surowy cukier w niezbędnej dla procesu ilości. Herbata w kombuchy jest jednego pochodzenia – pozyskujemy wyłącznie organiczne liście. Starannie dobieramy owoce i przyprawy, by uzyskać zdrowy i pyszny smak. Jeśli napar wykonany jest w sposób naturalny i właściwy, pozyskanie jednej butelki może zająć a