Otwórz butelkę! Obudź przyjazne bakterie i drożdże. Twoje ciało i umysł poczują energię prawdziwej Kombuchy, która od najdawniejszych czasów pobudza Japończyków i całą Azję. Probiotyki, aminokwasy, antyoksydanty – w tym magicznym płynie jest cała masa zdrowia.
Najlepiej smakuje schłodzona. Warzę ją codziennie. Z najlepszych składników. Dla siebie. Dla Ciebie.
Kombucha to napój na bazie herbaty, który powstaje w procesie fermentacji. Fermentacja zachodzi, gdy przyjazne bakterie, drożdże i enzymy (inaczej probiotyki) konsumują cukier zawarty w słodkiej herbacie. Każda kombucha na świecie powstaje na bazie cukru, ale my stosujemy tylko ekologiczny, surowy cukier w niezbędnej dla procesu ilości. Herbata w kombuchy jest jednego pochodzenia – pozyskujemy wyłącznie organiczne liście. Starannie dobieramy owoce i przyprawy, by uzyskać zdrowy i pyszny smak. Jeśli napar wykonany jest w sposób naturalny i właściwy, pozyskanie jednej butelki może zająć aż do kilku tygodni. Kombucha
Kombucha to szereg korzyści zdrowotnych, które od tysięcy lat wpływają na jej rosnącą popularność.
Limitowana kombucha z rabarbarem to moc orzeźwienia, porządna dawka wzmocnienia organizmu i chwila błogiego relaksu. Żywe kultury bakterii zamknięte w szklanej butelce wspierają odporność i mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego.
Soczysty smak rabarbaru przeplata się z lekko słodką i ziemną nutą herbaty sencha oraz oolong, pochodzących z upraw organicznych. Zarówno rabarbar, jak i zielona herbata są bogate w antyoksydanty, minerały i witaminy. Opóźniają procesy starzenia się, poprawiają samopoczucie i nastrój, usprawniają działanie przemiany materii oraz wspierają pracę mózgu i układu krwionośnego. Prawdziwa bomba witaminowa i eliksir dobrej energii w jednym!
Dziel się miłością! Wyrazem tego uczucia jest nasz napój z dodatkiem owoców z dziekiej rózy. Poczuj zaklętą w nich moc witaminy C, która pozytywnie wpływa na samopoczucie i odporność. Jak wspierać odporność organizmu? Witaminą C! Owoce dzikiej róży z ekologicznych upraw to źródło energii i witaminy C. Poczuj witalność płynąca z naturalnej bomby witaminowej.
Liście senchy są suszone od razu po zerwaniu – dzięki czemu zatrzymują więcej składników
Sencha to jedna z najpopularniejszych odmian japońskiej zielonej herbaty liściastej. Od wieków ceniona za swoje niezwykłe właściwości. Czy wiesz, że sencha jest stosowana w profilaktyce nowotworów, zapobiega cukrzycy i chorobom serca? Do wszystkich pozytywnych efektów liści senchy dodaliśmy pyszny smak!
Kombucha z imbirem to wulkan energii. Ten niezwykły korzeń ma wiele leczniczych właściwości: łagodzi objawy zmęczenia, oczyszcza drogi oddechowe, a nawet potrafi uśmierzyć ból. Do tej partii kombuchy dodałem dużo świeżego imbiru – z pewnością zaraz to poczujesz.
Afrodyzjak, przyprawa, dodatek do perfum i kosmetyków, środek leczniczy – trudno o bardziej wszechstronny korzeń niż imbir. Wspaniale rozgrzewa cały organizm, obłędnie podbija smak, zwiększa koncentrację umysłu i wydajność. Kombucha z imbirem to wybór dla tych, którzy potrzebują pozytywnego doładowania baterii.
Sposób na piękną sylwetkę? Jagody acai to owoce stworzone, by utrzymać Cię w formie. Do swojej wersji kombuchywybieram jagody z ekologicznych upraw, gdzie ziemia jest bogata w mikroelementy i witaminy.
Małe i niepozorne jak swojskie borówki, a jednak obdarzone mocą. Jagody acai mają dobroczynny wpływ na ciało. Jeśli szukasz maleństwa, które pomoże Ci zredukować wagę jagody acai będą dobrym wyborem. Odpowiedzialne za to są między innymi związki fenolowe, które zawarte są w ich soku. Zapomniałem wspomnieć, że poza tym zawierają antyoksydanty, czyli hamują proces starzenia się. Jest moc!
Poczuj się najzdrowszą wersją siebie! Czarny bez to eliksir zdrowia i młodości: ma zastosowanie w leczeniu, w kosmetyce i przy oczyszczaniu organizmu. Ach, byłbym zapomniał: czarny bez także obłędnie smakuje.
Czas na oczyszczenie. Czarny bez nie bez przyczyny nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Ma działanie uspokajające, oczyszczające i przeciwwirusowe. Od wieków stosuje się go w naturalnej terapii organizmu. W formie pysznej kombuchy pomoże Ci odzyskać zdrowie i równowagę organizmu.
Miniony rok dostarczył nam wszystkiego po trochu: radości, satysfakcji i dumy. Było dużo starań …
Na początek tygodnia krótko o naszym podejściu do kombuchy. Fakt, na rynku znajdziecie coraz nowsze …
Oprócz tego, że kombuchę fermentujemy w kociołkach (fermentorach) to nasz zespół można porównać do …
Musicie go poznać, dołączył do naszego zespołu Szarlatan dr inż. Hubert Antolak. Odprawia czarną …
Jesteśmy dumni z faktu, że stanowimy “świadomą markę pod względem ekologii”. Co to konkretnie …