Bez Laurenta nie byłoby Kombuchy. Laurent de Bremaeker zafascynowany zdrowym żywieniem założyciel Żywej Kuchni, wyszkolony w najlepszych instytutach kulinarnych. Rewolucjonizuje polskie jedzenie, picie i styl życia. Szef kuchni, autor książki o zdrowym odżywianiu, pasjonat smaku i energii pożywienia, który odrzucił patelnie na rzecz parowego pieca.
Jedzenie, odżywianie, zdrowie i dobre samopoczucie to pasja, a także jeden z powodów, dla których ta Kombucha ożyła. Od kilku lat to też marzenie! Misją Laurenta jest pomaganie ludziom odkrywać blask i piękno samych siebie. Również, aby zrobić najsmaczniejszą Kombuche. Wszyscy jesteśmy wyjątkowi i potężni. Istnieje kilka narzędzi, których możemy użyć, abyśmy mogli w pełni wykorzystać swój potencjał. To właśnie przekazuje poprzez wykłady, książki, jedzenie i sposób życia. Laurent zdobył bogate doświadczenie zawodowe i osobiste, współpracując z mistrzami kuchni, takimi jak Matthew Kenney w Santa Monica, kończąc programy w Integrative Nutrition School of Health w Nowym Jorku, ukończyć program edukatora zdrowia w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie i spędzanie czasu z oświeconymi nauczycielami duchowymi pomogło mu zwiększyć swoją wiedzę na temat ludzkiego systemu, znaczenia energii w żywności, diety roślinnej oraz tego, co należy traktować priorytetowo w życiu, aby być szczęśliwym i dobrze zrównoważonym. Doprowadziło go to do zorganizowania wielu bardzo udanych odosobnień zdrowotnych i detoksykacyjnych dla klientów na całym świecie, wykładając, jak najlepiej jeść w XXI wieku. Jest także konsultantem ds. programów szkoleniowych dla renomowanych restauracji na terenie całej Europy.
Życie tak jak jedzenie polega na łączeniu odpowiednich składników i przygotowywaniu ich w najbardziej korzystny sposób. Niektóre metody zachowują najwyższe składniki odżywcze i zyskują maksymalne korzyści zdrowotne. Tak jak niektóre działania i decyzje kształtują twoje życie w określony sposób na lepsze lub najgorsze. Ta prosta metafora, jeśli zostanie zrozumiana, może mieć duży wpływ i uzdrawiające moce w twoim życiu. I czy nie byłoby miło mieć długie i zdrowe życie.
Miniony rok dostarczył nam wszystkiego po trochu: radości, satysfakcji i dumy. Było dużo starań …
Na początek tygodnia krótko o naszym podejściu do kombuchy. Fakt, na rynku znajdziecie coraz nowsze …
Oprócz tego, że kombuchę fermentujemy w kociołkach (fermentorach) to nasz zespół można porównać do …
Musicie go poznać, dołączył do naszego zespołu Szarlatan dr inż. Hubert Antolak. Odprawia czarną …
Jesteśmy dumni z faktu, że stanowimy “świadomą markę pod względem ekologii”. Co to konkretnie …