Manifest

Manifest kombucha by laurent

Wierzymy, że kombucha to coś więcej niż tylko zdrowy napój – to ruch społeczny. Wybierając   kombuchę zamiast tradycyjnych napojów alkoholowych, promujemy zdrowszy styl życia.
Wiemy, że jest świetnym dodatkiem do każdej uroczystości, imprezy i spotkania towarzyskiego.

213A6002

Laurent de Bemaeker

PHOTO 2023 10 12 11 22 10

Mistrz kuchni i edukator zdrowia

Misją Laurenta jest pomaganie ludziom odzyskać energię i cieszyć się doskonałą formą. Istnieje kilka narzędzi, których możemy użyć, abyśmy mogli w pełni wykorzystać swój potencjał. To właśnie Laurent przekazuje poprzez wykłady, książki, jedzenie i sposób życia. Zdobył bogate doświadczenie zawodowe i osobiste, współpracując z mistrzami kuchni, takimi jak Matthew Kenney w Santa Monica. Ukończył programy w Integrative Nutrition School of Health w Nowym Jorku oraz zdobył tytuł edukatora zdrowia w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. Czas, który spędził także z oświeconymi nauczycielami duchowymi pomógł mu zwiększyć swoją wiedzę na temat ludzkiego systemu, znaczenia energii w żywności, diety roślinnej oraz tego, co należy traktować priorytetowo w życiu, aby być szczęśliwym i dobrze zrównoważonym.
Organizuje warsztaty zdrowotne i detoksykacyjne dla klientów na całym świecie, na których dzieli się wiedzą jak najlepiej jeść w XXI wieku. Jest także konsultantem ds. programów szkoleniowych dla renomowanych restauracji na terenie całej Europy.
image
Życie, podobnie jak jedzenie, polega na łączeniu odpowiednich składników i przygotowywaniu ich w najbardziej korzystny sposób. Niektóre metody zachowują najwyższe składniki odżywcze i zyskują maksymalne korzyści zdrowotne. Podobnie jak niektóre działania i decyzje kształtują twoje życie w określony sposób na lepsze lub gorsze. Ta prosta metafora, jeśli zostanie zrozumiana, może mieć duży wpływ i uzdrawiające moce w twoim życiu. A czy nie byłoby lepiej mieć długie i zdrowe życie?

Przestańmy rozmawiać i napijmy się szklanki Kombuchy. Twoje zdrowie!

Jak wywieramy ekologiczny wpływ na świat?

„Nasza Kombucha to wyraz esencji celebrowania życia i szacunku do środowiska. Naszym celem jest zamknięcie najlepszych lokalnych surowców, koloru, równowagi zapachu i nut winnych w każdym łyku. Tworzymy jedyną w swoim rodzaju kombuchę.” – Agata Chmielewska, kreatorka marki

Moc kombuchy

Wszyscy wiedzą, że Kombucha jest nazywana eliksirem zdrowia a także napojem długowieczności. Ma długą listę korzyści zdrowotnych. Jest bogata w probiotyki, antyoksydanty, poprawia trawienie, samopoczucie, wspiera układ odpornościowy. Napój uzyskiwany jest ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany, inaczej zwany grzybkiem japońskim, lub SCOBY (czyli symbiotyczne kultury bakterii i drożdży). Całość nie powinna mieć dodatku octu jabłkowego, barwników oraz innych sztucznych witamin i dodatków czy też konserwantów.

Tworząc Kombucha by Laurent szczególną wagę przywiązujemy do ekologicznych ziół, kwiatów, organicznych liści herbat oraz przypraw, korzeni i dojrzałych owoców, które dobieramy z uwzględnieniem ich funkcjonalności i cech. Mamy specjalne selekcje mikroorganizmów scoby i używamy tylko ekologicznego cukru w niezbędnej do procesu ilości. Naszą pracę charakteryzuje głęboki szacunek do lokalnych darów natury aby w efekcie starannego procesu uzyskiwać z nich kombuche. Nasza Kombucha zdobyła uznanie za wyjątkowe, różnorodne i ewoluujące smaki oraz aromaty. Najprościej rzecz ujmując, Kombucha by Laurent jest wyrafinowana i wyjątkowa. Tworzymy idealne proporcje pomiędzy czasem i smakiem, czyli oferujemy Ci podróż szlakiem zdrowia i zmysłów.

Sekrety produkcji

Sztuka naszej pracy polega na łączeniu szlachetnych surowców aby finalnie otrzymać wyjątkowy smak. To również proces drugiej fermentacji w butelce ma na celu uzyskanie naturalnych bąbelków i buduje równowagę naszej kombuchy. Czas jest dla nas najważniejszym surowcem. Czas jako rytm natury, który należy szanować i rozumieć, aby osiągnąć najwyższą, możliwą jakość; czas wzrostu ziół, kwiatów i pełnego dojrzewania owoców; czas powolnego i świadomego oczekiwania na prawdziwą i szlachetną kombuche. Ale to także czas „właściwego momentu”. Momentu, w którym można zakończyć pierwszą fermentacje i rozpocząć drugą fermentacje w butelce.

213A6026
Dajemy Ci gwarancję jakości, która jest niepodważalnym dowodem naszej wiedzy, zaangażowania oraz odpowiedzialności. Gwarancję, w której zawiera się styl naszej kombuchy, począwszy od selekcji surowców aż po finalny efekt naszych starań zamknięty w każdej naszej butelce.

Kupażujemy kombuche

Etyka
i zrównoważony rozwój

„Wszyscy jesteśmy winni, więc wszyscy musimy być częścią rozwiązania.” – Laurie David

Troska o zdrowie i szacunek do środowiska stanowią fundamentalną wartość dla filozofii Kombuchy by Laurent. Czujemy się odpowiedzialni za naturę, która dostarcza nam cennych zasobów. Tylko dbałość o szczegóły na każdym etapie produkcji  – od lokalnych składników po zamknięty obieg procesu produkcji  – dają produkt wysokiej jakości przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska.

W ten sposób kombucha by Laurent zapoczątkowała proces selekcjonowania zarówno scoby jak również wykorzystywania ziół, które zastępują główny składnik, herbatę, podejmując jednocześnie decyzję o docelowym wykorzystywaniu wyłącznie rodzimych i europejskich surowców. 

213A6009

Historia

IMG 0879

 „Bez Laurenta nie byłoby kombuchy. Jako szef kuchni szukał napoju, który utrzyma ciało w równowadze, zaspokoi pragnienie i pomoże utrzymać koncentrację. Kombucha sprawdziła się idealnie. Tak rozpoczęła się nasza nowa przygoda i powstała Kombucha by Laurent. Kombucha uważana jest za eliksir zdrowia – napój długowieczności. Ludzie na całym świecie piją Kombuche, ciesząc się korzyściami od tysięcy lat.” – Agata Chmielewska

Kombucha by Laurent powstała w 2019 roku. Od tamtej pory nasza firma powoli i konsekwentnie się rozwija. Z cierpliwością i pasją, które w tym przypadku są niezbędne. Na początku rozpoczęliśmy fermentację i produkcję popularnych smaków kombuchy. Dziś tworzymy wyrafinowane i niespotykane serie, które wyróżnia zarówno niepowtarzalny design, jak również kompozycja smaku. Powstają one metodą tradycyjną z poszanowaniem środowiska i z ograniczeniem śladu węglowego. 

Dziś do naszego doświadczenia dodajemy wiedzę, badania i cenne konsultacje z uczelniami oraz  biotechnologami. Czerpiemy również z doświadczeń belgijskiego miłośnika energii żywienia oraz francuskiego wielbiciela wyrafinowanych smaków i aromatów. Wszyscy oni podążają bowiem za naszą pasją do jakości i fundamentalnej filozofii naszej firmy.

Świętuj okazje z gotowymi zestawami

Kobieca ekstrawagancja
Bukiet ziół i kwiatów od kobiet
Dla mamy
Z wyrazami uznania i miłości
Body detox
Poczuj energię naturalnej kombuchy
Zestaw lunchowy
Spotkanie z przyjaciółmi zasługuje na toast!
Rodzinna kolacja
Pora uczcić to, co nas łączy
Rocznica
Ten dzień, te chwile, ten zestaw
Zestaw urodzinowy
Z okazji Twojego wielkiego dnia